För att uppnå ett bra resultat av hudvård krävs det att hudvårdsrutinen består av flera steg. Det som utgör grunden i hudvårdsrutinen är serumet. Serum är lätt i konsistensen och har hög koncentration av aktiva ingredienser som i sin tur gör det möjligt att behandla den riktiga huden som ligger längre ner i hudlagret. Vill du ha ett bra serum ska du testa Verso hydration serum som har en hög koncentration av niacinamid som ger optimal och omedelbar fukt till din hud. Serumet ger en långsiktig återfuktning till din hud och förhindrar huden från att torka ut. Resultatet av detta serum är en jämnare och friskare hud som motverkar ålderstecken.

 

Serum ger huden en boost

 

Ett serum är en produkt som boostar huden, det är en koncentrerad kräm eller olja som ska intensifiera hudvården. Vilket serum som du ska ha beror på din huds tillstånd och vilken hudtyp du har. När du ska välja ett serum ska du därför fundera över vad du vill behandla. Olika serum jobbar nämligen med olika saker. Till exempel finns det serum som jobbar på ålderstecken medan ett annat jämnar ut hudtonen och skyddar mot yttre påfrestningar.

 

Applicera serumet först

Serumet applicerar du efter att du har använt rengöring och toner. När serumet har torkat använder du din dag- eller nattkräm. Om du använder flera olika serum ska du applicera det lättaste serumet först. Exempelvis ska du alltid applicera ett vattenbaserat serum innan ett som är baserat på olja.

Serumet är grunden till en bra hudhälsa

Varför du ska använda ett serum är just för att det verkar som en katalysator för din övriga hudvård, det vill säga att de produkterna som du använder efter serumet blir effektivare. Serumet bygger upp din hudhälsa medan en återfuktande kräm vårdar och skyddar hudytan.