Beroende på vilken sorts hudtyp du har så kan du använda hudvårdsprodukter därefter. Om du är osäker på vilken sorts hudtyp du har kan du gå till en hudterapeut. Här kommer en kort genomgång på vilka hudtyper som finns och vilka produkter som passar dig.

Normal hy

En normal hy är den typen av hy som har normalstora porer, inga större tendenser till att bli torr eller fet och har en jämn fördelning av fett och fukt. Du har sällan problem med uppkomsten av finnar och blemmor.

Produkter för normal hy: använd de som är märkta med normal skin. För att bibehålla din hudtyp ska du fortsätta att ge huden fukt och använda solskyddsfaktor.

Blandhy

Kombinerad eller blandhy som det också kan kallas är en av de vanligaste hudtyperna. Det är den typen av hy som både har fetare och torrare partier i ansiktet.

Produkter för blandhy: använd de produkter som har en balanserande effekt och använd mycket fukt i din hudvårdsrutin.

Torr hy

Torr hy är den typen av hud som tenderar att kännas stram och har torra partier i ansiktet. Personer med torr hud har små porer och ansiktet känns matt.

Produkter för torr hy: använd de produkter som är märkta för torr hud. Använd gärna de produkter som är återfuktande, lugnande och näringsrika.

Fet hy

Fet hy är den typen av hud som tenderar att producera mer talg vilket orsakar uppkomsten av akne och blemmor. Porerna är stora och ibland fyllda av pormaskar.

Produkter för fet hy: Använd de produkter som är märkta för fet hy. Använd gärna produkter som har balanserande egenskaper och är fuktgivande.