Beroende på vilket klimat vi befinner oss i så bör vi anpassa vår hudvård därefter. När det är varmt ute och huden utsätts för solens starka strålar behöver vi en annan typ av hudvård än när det är kallt ute. Förutom att du kan ha din bashudvård så finns det en del hudvård du kan addera under de olika säsongerna.

Hudvård på vintern

vintern är ibland ansiktet den enda delen av kroppen som vi exponerar. Det gör att huden i ansiktet är mer utsatt än resten av kroppen. Eftersom luften står mer stilla och är kallare så tenderar huden att bli mer torr. Därför ska du inte vara rädd för att ge huden extra boost av fetare produkter under vintern. En annan sak som många kan sakna på vintern är den där extra lystern vi får när vi svettas på sommaren. Då kan du använda hudvårdsprodukter som ger extra lyster.

Hudvård på sommaren

Det absolut viktigaste du kan ha i din hudvårdsrutin på sommaren är solskyddsfaktor. Många upplever att deras hud blir mer obalanserad på sommaren vilket kan grundas i att många glömmer bort att ge huden den extra fukten som vi ger huden på vintern. Använd produkter som är exfolierande och fuktgivande.