Huden är kroppens största organ. Har man denna vetskap med sig, känns det viktigt och motiverande att ta hand om sin hud. Huden behöver mycket fukt, både inifrån och utifrån. Idag finns det en mängd bra och naturliga produkter för huden som tillför både spänst, fukt och lyster.

Huden visar hur vi mår

Om man inte tar hand om sin hud, syns det i form av att man huden ser torr ut och tappar sin lyster. Ett av de äldsta och mest beprövade knepen för en vacker hud, är att faktiskt se till att dricka ordentligt. Normalt sett behöver en vuxen person dricka cirka en och en halv till två liter vätska om dagen. Arbetar man eller sportar i varm miljö, kan man behöva mer. Genom rätt vätska får huden spänst och man motverkar rynkor och torrhet. Solen är viktig för huden genom att huden tar upp D-vitamin genom solens strålar till resten av kroppen. Lagom är dock bäst då solens strålar kan vara skadliga och uttorkande vid för lång exponering. Är man vinterblek, ska man sitta endast 20-30 minuter om dagen för att sedan öka på. En grundregel är att en solbränna som inte är röd, är mer hälsosam. Hudens pigment förändras i solen för att solbrännan har en funktion att skydda huden. En solbränna gör att vi känner oss vackra och att vara nöjd med sitt utseende är viktigt för det själsliga måendet. Precis som med huden vill vi vara nöjda med våra kroppar. Som kvinna har vi bröst i alla möjliga storlekar och former. Har man en stor, naturlig byst kan det ibland bli för mycket av det goda och man får både ryggbesvär och har svårt att finna kläder. Då kan man gå och få en professionell bröstförminskning som ger ett riktigt lyft för både kropp och själ! Kroppen behöver en god hudvård och idag har man en mer ökad medvetenhet och kunskap om hudvårdsprodukter och vilka som man ska undvika.

 

En så naturlig hudvård som möjligt

Genom dagens forskning har man kommit fram till att många av de ämnen som säljs i vissa hudvårdsprodukter är hälsoskadliga. Något som är smart är att man läser på innehållsförteckningen innan man köper en hudvårdsprodukt. Något som man absolut ska undvika är parabener i alla former. Parabener finns som butylparaben, metylparaben, etylparaben och propylparaben. Alla ord på förpackningen som slutar med paraben ska man med andra ord undvika. Parabener innehåller konserveringsmedel som är både hormonstörande och allergiframkallande. Det finns idag en hel del bra råd över vilka ingredienser man se upp för på skönhetshyllan och undvika helt. Vill man pröva på helt naturliga produkter, kan man använda sig av det naturliga köket. Något som inte alla känner till är att kallpressad kokosolja, olivolja och mandelolja gör underverk för huden och är dessutom helt kemikaliefria! Huden behöver även vitaminer inifrån och bland annat morötter samt så kallad ”supermat” med antioxidanter, gör underverk för huden!