Trender kommer och går inom alla branscher och självklart finns det även trender inom hudvård. Hudvård är individuellt och det är alltid viktigt att anpassa produkterna efter just din hudtyp och dina hudproblem. Däremot är det kul att ta del av nyheter och låta sig inspireras av nya ingredienser och hudvårdskoncept. Här kan du läsa mer om de senaste hudvårdstrenderna.

 

Kortare hudvårdsrutin

I många år har den koreanska hudvårdsrutinen med 10 eller fler steg dominerat. Den senaste trenden är dock mer minimalistisk med en kortare hudvårdsrutin. Istället för många olika produkter är det bättre på att satsa på högkvalitativa hudvårdsprodukter med multipla funktioner. Hos hudoteket.se hittar du många hudvårdsprodukter som uppfyller dessa krav. Här hittar du bland annat märken som Verso, Filorga och Dermalogica. En kort hudvårdsrutin bör bestå av de viktigaste stegen, det vill säga rengöring, serum och återfuktande kräm. På dagen är det även viktigt med solskydd. Självklart är vissa hudtyper i behov av ett eller fler steg utöver de ovannämnda. Du kan kontakta Hudotekets kundservice för att få hjälp att skräddarsy just din hudvårdsrutin. Den röda tråden i den minimalistiska skönhetstrenden är att välja kvalitet före kvantitet. Satsa på några få riktigt bra produkter som fungerar. Välj ingredienser med bevisad effekt, exempelvis retinol, och undvik bluffingredienser.

Naturlig hudvård

De senaste åren har trenden med naturlig och ekologisk hudvård växt sig allt starkare. Naturlig hudvård består helt eller till stor del av ingredienser från växtriket, exempelvis bär, blommor och örter. Du hittar även ett stort utbud av vegansk, naturlig och ekologisk hudvård hos Hudoteket.

Cannabisolja i hudvård

I USA har cannabisolja, ofta förkortat CBD, i hudvård varit en stor trend under en längre tid. Cannabisolja har antiinflammatoriska egenskaper som är vårdande för både hud och hår. I Sverige är CBD i hudvård relativt nytt, men förmodligen kommer allt fler produkter dyka upp inom kort.