Kort och gott kan man säga att bristningar är sprickor som uppstår i huden och det har skett en mycket kraftig och snabb utsträckning. Det kan t.ex. handla om att du har gått upp eller ner i vikt, att du har varit eller är gravid eller att du har vuxit mycket snabbt under puberteten. Bristningar visar sig vanligtvis genom rosa, lila eller blå ränder som uppstår i huden. Tyvärr finns det i dagsläget ingen behandling som du kan använda dig av och som tar bort bristningar helt och hållet, men det finns fortfarande sätt att göra dem mindre synliga.

 

Det vanligaste sättet att behandla bristningar är genom hudvårdsoljor, krämer eller andra produkter som gör huden mer elastisk och jämn. Det bästa är naturligtvis att förebygga i så god tid som möjligt, för att förhindra att bristningar uppstår. Detta är dock främst möjligt i samband med graviditet, eller om du panerar att utföra en bröstförstoring där du vet att huden kommer att töjas redan innan bristningar uppstått.

 

Satsa på bra hudvård för att bli av med bristningar

 

En behandling som är vanlig att använda sig av i samband med bristningar är laser, men den metod som har visat sig ha bäst effekt är ändå användning av oljor och krämer. Om du vill behandla bristningar i huden bör du satsa på hudvård som innehåller vitamin A och vitamin E. Dessa vitaminer är mycket kända för att ha en god effekt på huden, samt att de återställer och mjukgör på djupet. Det kan även vara en god idé att välja hudvård med ingrediensen Aloe Vera, eftersom Aloe Vera har läkande egenskaper och hjälper till i cellförnyelsen.

Det är inte bara krämer som är att föredra när du vill bli av med bristningar eller göra dem mindre synliga, utan som tidigare nämnts är även oljor ett bra alternativ. En olja som har visat sig ha god effekt är arganolja. Arganoljan har under många år använts för att behandla åldersfläckar, fina linjer, rynkor och akneärr, men har under senare tid även använts för att minska uppkomsten och synligheten av bristningar.

Använd dig av en bra kroppsskrubb

En kroppsskrubb är inte bara behaglig och gör din hud mjuk och len, utan den är även utmärkt att använda sig av om du vill behandla bristningar. Till att börja med kommer kornen i skrubben att se till att döda och gamla hudceller avlägsnas, så att ny hud har möjlighet att komma fram. Samtidigt kommer den massagerörelse du gör också att hjälpa huden på traven. Vill du inte köpa en skrubb, kan du blanda ihop en egen genom att mixa socker med en vegetabilisk olja. Några exempel på en bra olja att använda sig av är mandelolja, som oftast syns i kroppsoljor för bristningar. Oljan mjukgör samtidigt huden och gör den elastisk och återfuktad.