Att ha en välmående hud är viktigt för självförtroendet. Det är många i Sveriges befolkning som har eller har haft dåligt självförtroende på grund av diverse hudproblem. Det är vanligare bland kvinnor att självförtroendet vacklar när hudproblem dyker upp. Något annat som är viktigt för självförtroendet är kläder. Att hitta kläder som du trivs i och som är snygga på din kropp kommer boosta ditt självförtroende. Ett plagg som aldrig blir omodernt och som alla klär i är jeans i olika modeller och tvättar. Försök att hitta en jeansmodell som sitter perfekt på din kropp. Raka jeans är väldigt populära och brukar passa det flesta kroppstyperna. Om du inte gillar tighta jeans kan lite mer baggy jeans eller boyfriend jeans vara ett alternativ. Stretchiga jeans är också perfekta om du vill ha en skön stil och känsla. Det finns höga jeans för de som föredrar en hög midja men även skinny jeans som känns som ett extra hudlager. Välj en tvätt som tilltalar dig.

 

Rengöring är basen i en hudvårdsrutin

 

För att få en fin och fräsch hy är det viktigt att du använder hudvårdsprodukter som passar din hudtyp. När du har hittat rätt produkter som fungerar bra på din hud ska du använda dem på rätt sätt. Att ha en bra ansiktstvätt som rengör huden är grunden i en bra hudvårdsrutin. Vatten och vanlig tvål sätter pH-värdet ur balans vilket gör att huden blir uttorkad. Därför ska du ha en bra rengöringsprodukt. Att använda en toner kan vara bra för att avlägsna sminkrester och olja som rengöringen har missat. En toner förbereder även huden för serum och kräm.

 

Återfukta huden på djupet

Serum är ett viktigt steg i en hudvårdsrutin. Ett serum jobbar i huden och det finns serum med olika egenskaper. Fukt är otroligt viktigt för huden oavsett vilken hudtyp du har. När du har smörjt in ansiktet med serum ska du sedan applicera en kräm som passar dig. Krämen återfuktar huden och skyddar hudbarriären. Det är viktigt att du hittar rätt kräm för dig och att du inte snålar med den när du ska smörja in hyn. Att ha solskydd i din dagkräm eller applicera de efter din kräm är viktigt om du är utomhus mycket. Den skyddar mot solens starka och farliga strålar.

Exfoliering av huden

Att använda en peeling med jämna mellanrum är viktigt. Döda hudceller lagras på huden och därför är det viktigt att ta bort dem regelbundet. De döda hudcellerna kan annars täppa igen dina porer. Peeling gör även att din hud ser fräsch ut. Det är bra att använda peeling 1-2 gånger per vecka.