Hudvård är nödvändigt i alla åldrar, men det är viktigt att den anpassas efter åldern. Huden förändras med tiden och därför behövs olika sorters av hudprodukter under årens gång.

Fukt och näring till en mogen hy

En åldrande hy beskrivs ofta som en mogen hy, vilken karaktäriseras av torrhet, fina linjer, rynkor och andra ålderstecken. Det beror på att kroppens naturliga produktion av kollagen och hyaluronsyra minskar med åldern. Därför är viktigt att ge huden näringsgivande hudvårdsprodukter som ger den spänst och återfuktning. Du som är över 55 år kan köpa rabatterad hudvård med seniorrabatter på Seniordeal.se. Här kan du bli medlem helt gratis och ta del av exklusiva rabatter för seniorer. Här hittar du även intressanta artiklar om hudvård.

Skydda huden mot solen

En åldrande hud har ofta lätt att få pigmentfläckar och andra tecken från solexponering. Därför är det extra viktigt att skydda huden mot solens farliga strålar. Smörj in kroppen och ansiktet med hög solskyddsfaktor innan du vistas i solen. Det kan även vara bra att skydda huden med hatt och tunna klädesplagg. Efteråt kan det vara bra att smörja kroppen med en återfuktande lotion som svalkar och ger huden den fukt den behöver.