Många upplever att huden mår sämre under vinterhalvåret. Kyla och torr luft är två av de främsta anledningarna till varför huden är känsligare på vintern. Här hittar du de bästa tipsen på hur du kan boosta din hy.

Stärk huden inifrån

Dyra krämer i all ära, men huden behöver även näring inifrån. Med ett tillskott som Seaformula.se får du i dig viktiga näringsämnen som bidrar till att förbättra huden såväl som håret, naglarna, leder, ben och senor. SeaFormula är ett marint kollagen som innehåller kollagenpeptider som gör huden fast, fyllig och elastisk. Utöver det innehåller det tillskottet hyaluronsyra som återfuktar, koenzym Q10 som skyddar mot fria radikaler, vitamin C som reparerar skador, zink som skyddar mot akne och inflammation samt selen som stärker immunförsvaret. Utöver ett näringsrikt tillskott kan du dricka mycket vatten för att återfukta huden inifrån.

Ge huden fukt

Motverka stramande torr vinterhy med återfuktande krämer, ansiktsmask och peeling. Börja med att ta bort tvål och uttorkande hudvårdsprodukter. Vissa rengöringar som passar på sommaren kan vara för uttorkande på vintern. Om du känner att din hy stramar efter rengöringen kan du testa att byta mot en oljebaserad rengöring. Du kan också peela ansiktet 1-2 gånger i veckan för att få bort torr och fnasig hud. Därefter bör du införskaffa en rik och återfuktande kräm som du kan smörja ansiktet med på dagen såväl som på kvällen. Ibland kan du även applicera en näringsrik ansiktsmask som återfuktar på djupet. Glöm inte att även smörja kroppen med en skön kroppskräm. Dessa produkter i kombination med ett näringstillskott kan rädda din hy i vinter!